T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu

Öğrenci Sosyal Kulüpleri ve Etkinliklerin Planlanması / Uygulanması

Okulumuzda kulüp çalışmaları, grup çalışmaları ve okul dışı programlar/etkinlikler en az ana dersler kadar önemsenmektedir.  Ders dışı faaliyetleri öğrencilerimizin gelişimine olan katkısından ötürü desteklemekteyiz. Her öğrencinin başarılı olabileceği bir sosyal faaliyet alanı olduğuna inanarak kulüp çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Öğrencilerimize daha geniş imkânlar sağlamak amacıyla, danışman öğretmenlerimiz nezaretinde 15 (on beş) yetenek kulübü oluşturmuş bulunmaktayız.  Okulumuz bünyesinde uygulanan bu programların amacı; çocukları sosyal alanda desteklemek, yaşadığı çevreye uyumunu sağlamak ve özgüven geliştirmelerini sağlamaktır.


Oluşturduğumuz kulüp etkinliklerinde öğrencilerimizin özellikle topluma ve kişilere karşı sorumluluk, duyarlılık bilinci oluşturma ve geliştirme; bunun yanı sıra kendi ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerini destekliyoruz.

 

Çevrenin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi özellikleri dikkate alınarak, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, öğretmenler kurulu kararıyla öğrenci kulüpleri kurulmakta, her öğrencinin en az bir kulübe üye olması sağlanmaktadır. Öğrencilerin seçtiği kulüp, yapılan çalışmalar ve belgeleri e-Okul sistemine işlenmektedir.

 

@ayeviho

#AydınlıkevlerİHO

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.11.2021 - Güncelleme: 30.11.2021 18:18 - Görüntülenme: 384
  Beğen | 8  kişi beğendi