T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu

Okul Müdürümüzün Açılış ve İlköğretim Haftası Mesajı

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, aramıza bu yıl katılan öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize başarılar diliyorum. 

Ayet-i Kerime´de İlk emri "OKU!" olan ve ilme-bilgiye değer veren bir dinin mensupları olarak, Hadis-i Şerif´te "Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz" buyuran bir peygamberin ümmeti olarak eğitim-öğretimin önemine ve bilginin gücüne inanmış bireyleriz. Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk´ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözüne binaen ilmin ve bilginin insanı doğru yola ulaştıracağına inancımız tamdır ve bu doğrultuda azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.  

İnsana yön veren, insanlığı yücelten, hayatı anlamlandıran bir etkinlik olan eğitim; bireyin, toplumun ve insanlığın geleceği için son derece değerlidir. Özellikle, her geçen gün daha önemli hale gelen bilgi ve teknolojinin etkili olduğu günümüzde, eğitimin ve niteliğinin bu gelişmelere paralel olması büyük bir ihtiyaçtır. Yeni kuşakları; gerekli bilgi, beceri, anlayış ve kazanımlarla toplum yaşayışındaki yerlerini en iyi şekilde alması için hazırlarken, eğitimin nitelik ve kalite boyutu her geçen gün önemini artırmaktadır.   

Saygıdeğer Öretmenlerim; Yarınlarımızın güvencesi olan öğrencilerimiz, güç ve enerjisini siz fedakar öğretmenlerimizden almıştır ve almaya devam edecektir. Bu emeğinizin karşılığı hiçbir maddi değerlerle ölçülemez. Unutmayınız ki, verdiğiniz kutlu emeğin ve göz nurunun bedeli, ülkemizin ve insanlığın geleceğidir.   

Kıymetli Velilerim; Büyük bir özveriyle geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın başarısı sizi, bizi, hepimizi mutlu edecektir. Sizlerin, çocuğunuzu yetiştirmek için gösterdiğiniz gayreti gördükçe, öğretmenlerimizin fedakarlığına şahit oldukça düşünebilen, yorumlayabilen, insan haklarına ve insanlara saygılı, öz güvenli, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirme ümidimiz daha da artmaktadır. Bu nedenle çocuğunuzun eğitim öğretim sürecinde öğretmenlerimiz ve okul yönetimleriyle işbirliği içinde hareket etmeniz, eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmanız eğitim kalitesinin artmasına ve çocuğunuzun başarısına büyük katkı sağlayacaktır. Çocuklarımızın eğitim sürecinde sizleri hep yanı başımızda görmek istiyoruz.   

Sevgili öğrencilerim; Eğitim öğretim sürecinizin her kademesinde, bulunduğunuz her ortamda, öğretmenlerinizin rehberliğinde, okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, ulaştığı bilgiyi verimli olarak kullanmayı hedefleyen, bilgi ve becerilerini her zaman yenileyen bireyler olmanız, bizlerin geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayacaktır. Çünkü gelecek, sizsiniz. Ülkemizin geleceğine siz yön vereceksiniz. Bu nedenle size sunulan imkanlardan en iyi şekilde yararlanmanız ve kendinizi geliştirmeniz, sizi, ailenizi ve öğretmenlerinizi mutlu edecektir. Sizin vatanını, milletini, bayrağını ve tarihini seven insanlar olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.   

Bu duygu ve düşüncelerle sevinç ve coşkusunu hep birlikte paylaştığımız 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor; bizlere, ülkemize ve milletimize iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni ediyorum.  

 

17/09/2018

Muhammet Ali DANIŞMAN

Müdür

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2018 - Güncelleme: 21.05.2020 02:26 - Görüntülenme: 341
  Beğen | 1  kişi beğendi