İnternet Ortamında Çocukların Cinsel İstismarının Engellenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler

Çocukların internet ortamında cinsel istismarına karşı, kürevi ittifak kapsamında yapılacak olan mücadeleyle ilgili olarak kurumumuzda düzenli olarak her yıl gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

1. Herhangi bir öğrencimizin mağdur olup olmadığını belirlemek için rehber öğretmeninde katılımıyla bir çalışma yapılmış ve mağdur olan bir öğrencimizin olmadığı görülmüştür.

2. Cinsel istismara maruz kalabilecek çocukların bu konuda neler yapacağı ve kimlerden yardım alacağı konusunda öğrencilere farkındalık kazandırılmıştır.

3. Tüm öğrencilere tanıma fişleri uygulanarak, risk gurubundaki öğrenciler tespit edilerek bu öğrencilerle gerekli görüşmeler yapılarak takip edilmektedir.

4. Bakanlığın yayınlamış olduğu bilinçli internet kullanımı ile ilgili broşürler öğrenci, öğretmen ve ailelerle paylaşılarak bilinçlendirme yapılmıştır.

Rehberlik servisimize teşekkürlerimizi sunarız.

07-01-2021

Yayın: 07.01.2021 - Güncelleme: 07.01.2021 17:10 - Görüntülenme: 745