Mevlana Size Neyi Hatırlatıyor? Konulu Ödüllü Şiir, Deneme ve Öykü Yarışması

"Mevlana Size Neyi Hatırlatıyor ?" Konulu Ödüllü Şiir, Deneme, Öykü Yarışması Şartnamesi

Yarışmanın Adı: Mevlana Size Neyi Hatırlatıyor?

Yarışmanın Amacı :

1-Pandemi sürecinde eğitim ve öğretimin uzaktan devam etmesi nedeniyle öğrencilerimizin milli irade ve şuurunu canlı tutmak.

2-Çocuklarımızın sanatsal yeteneklerini geliştirmek.

3-Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi anlama ve tanıtma konusunda hissiyatlarını geliştirmek.

4- Gençlerimizin edebi yönlerinin gelişmesine katkı sunmak.

5- Çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkartabilecek uygun bir zemin hazırlamak.

Yarışmanın Konusu : "Mevlana deyince ne anlıyorsunuz ?" Sorusuna, ilköğretimden üniversite gençliğine kadar tüm öğrencilerimizin şiir, deneme ve öykü türlerindeki eserleriyle cevap istenecektir.

Yarışmanın Kapsamı: Bu şartname yukardaki amacı ve konusu belirtilen yarışmaya katılacakları eserlerde aranacak şartları, başvuru şeklini, yapılacak değerlendirmeyi, ödüllendirme ile yarışma takvimine ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır.

Yarışmaya Katılacaklar: Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm ilk, orta, lise ve üniversite öğrencileri katılabileceklerdir.

Yayın: 21.12.2020 - Güncelleme: 21.12.2020 23:30 - Görüntülenme: 693