Kalite Takip Sistemi I. Dönem Faaliyet Raporumuz

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce "Vizyon Belgesi" doğrultusunda 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı I.Dönemde Vizyon Belgesinde belirtilen konularla ilgili okulumuzda planlanan faaliyetler ve bu planların gerçekleştirilme durumlarını belirten raporumuz ekte sunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kalite Takip Sistemi Nedir?

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, kemiyeti ihmal etmeden keyfiyeti merkeze alan bir anlayışla, Anadolu imam hatip liselerinde ve imam hatip ortaokullarında, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgisini vermeyi ve becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir. İnsanlığın küresel barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda; öğrencilerimizi millî, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler yetiştirmek Genel Müdürlüğümüzün amaçlarındandır. Küresel dünyanın gelişen ve değişen şartları, birey ve toplumun ihtiyaçlarını da belirlemektedir. Bu bağlamda okulların fiziki imkânları, öğretim programları ve öğrenmeöğretme süreçleri güncellenmeli, yönetici ve öğretmenler mesleki açıdan kendilerini geliştirmelidir. Genel Müdürlüğümüzce, okullar arasında uygulama birlikteliği sağlamak ve bir yol haritası oluşturmak için "Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi" hazırlanmıştır. İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri, okullar ve eğitimcilerin katkılarına açık olarak hazırlanan bu vizyon belgesi ile nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim hedeflenmiştir. Vizyon belgesinin hazırlanmasında Genel Müdürlüğümüzün birikimleri, sempozyum, konferans, seminer ve çalıştay raporlarından yararlanılmıştır. 3 / 15 Vizyon Belgesi yedi alandan oluşmaktadır: 1. Eğitim Ortamları ve Fiziki İmkânlar Alanı 2. Öğretmen ve Eğitim Yöneticileri Alanı 3. Akademik Gelişim Alanı 4. Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı 5. Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı 6. Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı 7. İzleme ve Değerlendirme Alanı İl/ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okullar tarafından "Vizyon Belgesi"ndeki hususlar müzakere edilerek, faaliyet planları kapsamında interaktif ortamda geliştirilen KTS (Kalite Takip Sistemi)'ne işlenmesi ve belli bir takvime göre uygulanması hedeflenmiştir. Vizyon Belgesinde belirtilen konularla ilgili faaliyet planları ve bu planların gerçekleştirilme durumu KTS aracığı ile takip edilecektir. Vizyon Belgesi; Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okullar için hazırlanmıştır.

Kalite Takip Sistemi I. Dönem Faaliyet Raporumuz: meb_iys_dosyalar/61/19/760391/dosyalar/2018_01/23160517_kts_rapor.doc

23-01-201823-01-2018

Yayın: 23.01.2018 - Güncelleme: 21.05.2020 03:41 - Görüntülenme: 773