Meslek Seçimi ve Meslekler Hakkında Bilgilendirme Pano Çalışması (LGS Akademik Rehberlik)

Meslek seçimi, bireyin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. İnsan hayatının üçte biri mesleki etkinlikleri içermektedir. Meslek, sadece bir para kazanma, geçim sağlama yolu değil, bunların daha da ilerisinde bir anlam taşıyan kendini gerçekleştirme sürecinin ve iddiasının da en önemli aracıdır.

Mesleki Rehberlik, bireyin "meslek" edinmesine ilişkin olarak kılavuzluk yapmak, profesyonel yardımlarıyla onun doğru tercihler yapmasını da sağlayan bir kurum olmaktadır.

Bu bağlamda bir üst öğrenimlerine geçiş aşamasında Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'ye hazırlanan öğrencilerimizin bilgilerine ve istifadesine sunmak üzere mesleki rehberlik konulu bir pano hazırlayarak meslek nedir? Sorusuna cevap aranmış, bireyin meslek seçimi ile ilgili olarak bilinmesi gereken bilgiler paylaşılmıştır. Meslek seçimi sürecinde gençlerimize ve okullarda rehberlik hizmetlerine katkı sağlayacağı ümidiyle öğrencilerimize üst öğrenimlerinde ve hayatlarında başarılar dileriz.

17-04-202117-04-2021

Yayın: 17.04.2021 - Güncelleme: 17.04.2021 17:54 - Görüntülenme: 796