Mevlid-i Nebi Haftası ve Kandil Tebriği

"(Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiya, 107)

Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Peygamberimiz Efendimiz, iyilik ve fazilette, hak ve hakikati bilmede insanlığa rehber olmuştur. Onun güzel ahlakı, yüksek şahsiyeti, akl-ı selîm sahibi her insan için en ideal örnektir.

Bugün, rahmet elçisi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) dünyayı teşriflerinin yıldönümüdür. Gönüllerde asırlar boyu kök salan sonsuz sevgiyle ve ona olan sarsılmaz bağlılıkla idrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi'yi Yüce Rabbimiz (c.c.) hepimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın.

O'na olan sevgi ve bağlılığı nice şairler dile getirmeye çalışmıştır. Divan Edebiyatı Şairi Fuzûlî, Hz. Peygamber'e duyduğu aşktaki inceliği ve deruni anlamları kasidesinde çok güzel bir şekilde ifade eder: "Saçma ey göz eşkden gönlümdeki odlara su Kim bu denlü dutuşan odlara kılmaz çâre su"

Bu vesileyle Mevlid gecenizi tebrik eder, velâdet-i Nebî'nin insanlığın muhtaç olduğu barış, huzur ve kardeşlik iklimine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.

17-10-2021

Yayın: 17.10.2021 - Güncelleme: 17.10.2021 14:20 - Görüntülenme: 400