Etiket Sonuçları: Live R. U. L. eTwinning Projesi

Haz

R. U. L. e Twinning projemizde 3 ayda 3 değerimizi farkındalık oluşturacak etkinliklerle işledik.

Projemizin final ürününde öğrencilerimiz "Merhamet Dersi" hikayesini yazdılar.

Öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerine teşekkür ederiz.

May

Kuruculuğunu Trabzon Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zübeyde Demirbaş ve Bolvadin Ayfer Ceylan - Emet Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Şerife Yıldırım'ın yaptığı Read Understand Live eTwinnig projesi; İspanya, Makedonya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Litvanya, Azerbaycan, Slovenya, Romanya, Ukrayna, Macaristan ve Türkiye'de dokuz okulda uygulanmaktadır.

Farklı okullardan öğrencilerin katılımıyla oluşturulan "Mülteci Anne Olmak" Takımı, tüm annelerin özellikle de mülteci annelerin yaşadığı zorluklara, hayatın bütün sıkıntılarına rağmen çocukları için gösterdikleri fedakarlığa dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için farklı aktiviteler yaptılar.

Öğrencilerimiz, "Mülteci Anne Olmak" temalı yaptıkları çalışmalardan sanal bir sergi oluşturdular.

Yine mülteci bir öğrencimizin rehberliğinde mülteci annenin yaşadıkları oluşturulan çizgi romanla anlatıldı.

Diğer bir çalışmamız, öğrencilerimiz hem kendi annelerine hem de tüm annelere ithafen tebrik kartları hazırladılar. Bu çalışmalarıdan da bir e book olusturdular.

"Read Understand Live e Twinning proje ailesi ve Mülteci Anne Olmak" takımı olarak peygamberimizin, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" buyurduğu tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.

Okulumuz öğrencilerinden Ecrin Sena, Emine Asude, Zeynep Duru ve Ebrar hazırladıkları ürünlerle takım çalışmalarına katkıda bulundular.Öğretmenimiz Tuğba Kaya Küçük'e ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

''R.U.L. (READ,UNDERSTAND,UNDERSTAND) PROJECT'' e-Twinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz karışık takım çalışması yaparak anneler gününü kutladılar.

Rabbimizin varlıklarını mevcudiyetimize sebep kılmış olduğu annelerimiz...

Her biri evladını kendi lisanınca sever,karşılıksız seven tek varlık belki de. Varlıkta sever, yoklukta sever, kızsa da sever, küsse de sever. Duam odur ki Rabbim de onları,onların bizi sevdiği gibi sevsin; onların bizi gözetip kolladığı gibi onları gözetip kollasın temennisiyle bugünü vesile kılarak onlar için küçük bir çalışma hazırladık.

Bu çalışmada, - Gönüllü öğrencilerimiz " Fakirlikle mücadele eden anne Olmak"ile ilgili afiş çalışması yaptı. - Kizoa web2 aracıyla takım çalışması videosu oluşturdu. -Jigsaw Planette, seçtiği konuyla ilgili web2 puzzle aracıyla bir puzzle oluşturdu. -WordArt la seçtiği konu ile ilgili kelime bulutu oluşturdu. -Pixton web 2 aracıyla ile avatarını hazırladı.

May

Türkçe Öğretmenimiz Tuğba KAYA KÜÇÜK'ün de ortak olarak dahil olduğu E-Twinning R.U.L proje ekibi anneler günü için çok özel bir çalışma yaptı. Farklı şehirlerden proje ortağı olan okulların öğrencilerinden oluşan karma takımlar yaptıkları çalışmaları e-kitap olarak derlediler.

1. Takım İzmir Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni S. Betül Malkoç danışmanlığında çalışmalarını yürüterek "Afrika'da Anne Olmak" temalı afişler, animasyonlar, pazıllar hazırladı.

Birçok web2 aracının kullanıldığı çalışmalar dünyanın tüm annelerine ithaf edildi.

Öğretmenimiz Tuğba Kaya Küçük'e ve Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzun da ortaklarından olduğu R. U. L. (Read, Understand, Lıve) eTwinning projesinde nisan ayında  merhamet teması işlenmiştir. Tuğba Kaya Küçük öğretmenimiz rehberliğinde öğrencilerimiz  dünyanın farklı dillerindeki merhametle ilgili sözlerden kitap ayracı oluşturdular.

Öğrencilerimiz merhamet temalı resfebe tasarladılar. Etkinliklerde emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

@ayeviho

Read, Understand, Live (R. U. L.) eTwinning Proje ekibi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlarız.

Ulusal egemenliğimizin 101.  Yıl dönümünde   ortak işbirlikçi ürünümüz olan akrostiş şiiri seslendirdik.

Şiir okumada ve afiş tasarımında katkıda bulunan öğrencilerimiz Ebrar ve Emine'yi  tebrik ederiz.