T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - Aydınlıkevler İmam Hatip Ortaokulu

HEDEF LGS 2024

Mrt

#HedefLGS2024 Projesi Rehberlik ve Akademik Etkinlikler kapsamında 8.sınıf öğrencilerimizle "Mezun Öğrenci Buluşması"nı gerçekleştirildi.

Okulumuzdan başarıyla mezun olan ve kariyerine Hacı Bayram Ünv. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi olarak devam eden sevgili öğrencimiz Rabia AKSOY öğrencilerimize yönelik etkileyici ve motive edici güzel bir konferans sunumu gerçekleştirdi.

Öğrencimizi tebrik eder, organizasyonda görev alan Rehberlik Öğretmenimiz Gönül BULUT'a ve öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.  

 

#HedefLgs2024

Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu -Trabzon

Mrt

8-C sınıfı öğrencilerimizle #HedefLGS2024 Projesi kapsamında "Okul Tanıtım Lise Gezileri" gerçekleştirildi.

Rehberlik Öğretmenimiz Gönül Bulut organizesinde gerçekleştirilen gezi etkinliğinde Trabzon Yomra Fen Lisesi, Mahmut Celalettin Ökten AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Trabzon Dursun Ali Kurt AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerimize tanıtıldı.

Organizasyonu gerçekleştiren Rehberlik Öğretmenimize ve tanıtımda evsahipliği yapan okul idare ve rehberlik öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.  

 

Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu -Trabzon

#HedefLGS2024

Ock

Hedef LGS 2024 Akademik Proje kapsamında öğrencilerimize periyodik olarak uyguladığımız Ocak ayı deneme sınav takvimi ekte sunulmuştur.

Öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize kolaylıklar dileriz.

 

#HedefLGS2024

Kas

8.sınıf öğrencilerinin neler yapacağını; merkezi sınava nasıl hazırlanacaklarını, yerel yerleştirmede en ideal okullarının neler olduğunu, hedeflerini nasıl belirlemeleri gerektiğini hep konuşuruz. Peki bu süreçte ebeveynler neler yapmalı, çocuklarımıza nasıl destek oluruz, sistem hakkında biz yeterli bilgiye sahip miyiz?

8.Sınıf öğrenci velilerinde liselere geçiş sistemi hakkında farkındalık oluşturmak, bu süreçte çocuk-ebeveyn ilişkisini güçlendirmek amacıyla düzenlenecek seminerlerde kullanılacak bir sunum hazırladık.

Sunum İçeriği;

1.Liselere geçiş sistemi nedir?
a.Merkezi yerleştirme
b.Yerel yerleştirme

2.Aile içi iletişim
a.Kaygı
b.Öz güven
c.Hedef
d.Motivasyon

#HedefLGS2024

Kas

Hedef LGS 2024 Akademik Proje kapsamında 8.sınıf öğrencilerimizle Kasım Ara Tatil Kamp Programı düzenledik. 

Kamp süresince öğrencilerimizin motivasyonlarının ve akademik başarılarının artırılması amaçlandı.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

#HedefLGS2024

Kas

Hedef LGS 2024 Akademik Proje kapsamında öğrencilerimize periyodik olarak uyguladığımız Kasım ayı deneme sınav takvimi ekte sunulmuştur.

Öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize kolaylıklar dileriz.

 

#HedefLGS2024

Ekm

Hedef LGS 2024 Akademik Proje kapsamında öğrencilerimize periyodik olarak uyguladığımız Ekim ayı deneme sınav takvimi ekte sunulmuştur.

Öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize kolaylıklar dileriz.

 

#HedefLGS2024

Ekm

5.6.7.ve 8.Sınıflarımıza yönelik "Verimli Ders Çalışma ve Etkili Zaman Yönetimi" konularında Rehber öğretmenimiz Gönül BULUT tarafından sunum ve genel bilgi verildi. 

Sunumda Planlı çalışma, Plan hazırlama, Zamanı planlama başlıkları ele alındı.

Öğrencilerimize yönelik verimli öğrenmenin yöntem ve teknikleri ile zamanı etkili planlama yöntemleri konularında etkinlikler gerçekleştirildi.

 

#HedefLGS2024

Ekm

 

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü (DÖGM) koordinesinde yürütülen Hedef LGS Projesi kapsamında 05 Ekim tarihinde çevrim içi akademik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Müdürlüğümüze bağlı imam hatip ortaokullarının proje koordinatörleri katıldı.

Genel Müdürlüğümüzün Hedef LGS proje koordinatörleri, projenin uygulama aşamaları ve kapsamı hakkında bilgileri ve okullarımızda yapılan örnek çalışmaları katılımcılara aktardılar. Ayrıca toplantıda sınav soru rehberliği, kamp programlarının uygulamaları ve başvuru süreçleri, okulların tanıtım faaliyetleri hakkında yapılacak görünürlük çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

Toplantıya okulumuzu temsilen Proje koordinatörü Müdür Yardımcımız Mustafa GÜNDOĞDU katıldı.

 

#HedefLGS2024

Ekm

Hedef LGS 2024 Akademik Projesi Ekim ayı eylem planı doğrultusunda 8.sınıflarımıza yönelik deneme sınavı gerçekleştirdk.

Öğretmenlerimize kolaylıklar öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

#HedefLGS2024

Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu -Trabzon

Ekm

Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü (DÖGM) koordinesinde yürüttiğümüz Hedef LGS 2024 Akademik Projesi yıllık eylem planı doğrultusunda 'Akademik Takip Komisyonu Ekim Ayı Toplantımızı' gerçekleştirdik.

Ekim ayı proje faaliyetlerimizi uygulamaya koymayı planlıyoruz.

Başarılar diliyoruz.

 

#HedefLGS2024

Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu -Trabzon

Eyl

3 Eylül 2023 Tarihinde Gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında (İOKBS) Başarı Gösteren ve Burs Almaya Hak Kazanan Öğrencilerimizi ve Emeği Geçen Öğretmenlerimizi Tebrik Eder, Başarılarının Devamını Dileriz.

 

Aydinlikevler Imam Hatip Ortaokulu -Trabzon